Αγαπητέ μου Ντροπαλέ,

Έχω πάρα πολύ καιρό να επικοινωνήσω μαζί σου και ελπίζω να με συγχωρέσεις. Επαγγελματικοί λόγοι με έχουν οδηγήσει στον αρκτικό κύκλο, όπου κάνω μία έρευνα πάνω στις πολικές αρκούδες. Όπως γνωρίζεις οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες. Γλωσσολογικά, που είναι και ο τομέας μου, ανακάλυψα ότι διαθέτουν γύρω στις 90 αμφιμονοσήμαντες λέξεις για το χιόνι, ανάλογα με την πυκνότητά του, την σκίαση του περιβάλλοντος, την περιεκτικότητα σε ξένες ουσίες κλπ. Εάν αναρωτιέσαι για την ελληνική, αυτή έχει άπειρες, αλλά έχουν πέσει στην λήθη, καθώς δεν ζούμε σε περιβάλλον, όπου το χιόνι και ο πάγος αποτελούν βασικό συστατικό του περιβάλλοντός μας. Εάν, όμως, χρειαστούν θα ανασυρθούν. Έχουν γνώση οι φύλακες και τα έχουν όλα καταγεγραμμένα.

Ένας άλλος λόγος, που άργησα να επικοινωνήσω, ήταν η μη-πρόσβασή  μου στο διαδίκτυο. Μπορείς να φαντασθείς, τί χαρά ένοιωσα, όταν στήθηκε ο σταθμός ασύρματης πρόσβασης, μπόρεσα να κοινωνήσω σε συναδέλφους την πορεία της δουλείας μου, να επικοινωνήσω με φίλους, να διαβάσω ιστολόγια -ανάμεσα σε αυτά και το δικό σου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα τις δημοσιεύσεις σου πάνω στην διαμάχη θεϊστών και αθεϊστών. Ως δώρο, λοιπόν, για την τροφή για σκέψη, που μού έδωσες θα σου αποκαλύψω το εξής: Δεν αδικώ αυτούς, που θεωρούν ότι οι κρεασιονιστές θα πρέπει να αποκαλούνται δημιουργιστές ελληνιστί, αλλά ακόμα και η λατινική από την οπιοία προέρχεται «ελληνοβαρβαρική» λέξη είναι κατά βάση ελληνική. Να μην σε κουράσω πολύ: η λέξη creatio προέρχεται από την ελληνική λέξη «κρέας». Γιατί, σκέψου το! Ποιά  είναι η άμεση αντίληψη της ύπαρξης; Μα η ίδια η ύλη. Κάποτε δεν καταλάβαιναν την διάκριση μεταξύ έμψυχης και άψυχης ύλης (εξάλλου θεωρούσαν ότι στην ουσία δεν υπήρχαν άψυχα).

Διάβασα πρόσφατα ότι το ιστολόγιο Οι λέξεις έχουν την δική τους ιστορία σκέφτεται να κάνει απονομή βραβείων Γκάς Πορτοκάλος. Σκέφτομαι να υποβάλω αίτηση με τα 

Scientific evidence that the word f*** is Greek.

Περί του χαιρετισμού των κατοίκων των Κασσιτερίδων Νήσων.

Διάβασα επίσης το πρόσφατο άρθρο, που ανέβηκε σχετικά με το φίλντισι και την ετυμολογία του. Όπως σού δείχνω, αγαπητέ Ντροπαλέ και η λέξη fil (pil στα Εβραϊκά) είναι ελληνική:

ελέφας -> elefas -> al efas -> al efws -> al efwi -> al fi -> al fil.

Σχετικά με το dis, είναι μάλλον ολοφάνερο ότι προέρχεται από το οδούς!

Θεωρείς ότι θα μπορούσα να κάνω αίτηση στον διαγωνισμό ή υπάρχει πρόβλημα , καθώς είμαι φανταστικό και μη-υπαρκτό προσωπο;

Έρρωσο και υγίαινε!

Γλωσσική Ξενηλασία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s