Απορία: κατελύθη το Κράτος, επείδη επαναπέδρασαν -και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο- δύο κρατούμενοι από σοφρωνιστικό κατάστημα; Στο κάτω κάτω, γιατί να μή θεωρούμε κατάλυση του Κράτους, την ανέγερση του αυθαιρετακίου μας, το φακελάκι στον γιατρό, την κομπίνα, το λάδωμα κλπ;

Απέδρασαν, λοιπόν, δύο. Σύμφωνοι! Δεν έπρεπε να (ξανα)γίνει. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδωθούν και όχι να πετά ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Όμως, στους δύο, που απέδρασαν υπάρχουν πολλοί, που δεν απέδρασαν, είτε γιατί δεν το σκεφθήκαν, είτε διότι δεν τους αφήσαν. Αντιστοίχως και με τις άδειες εξόδου. Ουρλιάζουμε, όταν κάποιος δεν επιστρέφει, τις θεωρούμε αποτυχημένο μέτρο, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποίοι τις εκμεταλλεύονται με τον σωστό τρόπο και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τα ΜΜΕ θα γράψουν για αυτούς, που δραπέτευσαν, για αυτούς που εκμεταλλεύθηκαν την άδειά τους. Δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσετε για τον «κ. Λ. Ήσταρχο, ο οποίος στην χρήση της πενθήμερής του άδειας επισκέφθηκε την οικογένειά του, προσέφερε στην τοπική κοινότητα και έκανε αιτήσεις ευρέσεως εργασίας». Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου τρομολαγνικό, δεν δημιουργεί ενδιαφέρον και προσέλκυση ακροατηρίου. Μία τέτοια είδηση θα έμοιαζε περισσότερο με Δελτίον Αυλής.

Η αντίδραση της Κυβέρνησης στα τελευταία γεγονότα;  Να εισηγηθεί την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών. Δραστική θεραπεία και εμπνευσμένη. Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανάλογη με το να κάνεις θεραπεία σε έναν καρκινοπαθή και αντί να επικεντρωθείς στα μεταλλαγμένα κύτταρα, με απώλειες και στα υγιή κοντινά τους, να στοχεύεις όλο το υπόλοιπο και υγιές σώμα.

Όταν περπατώ στην Αθήνα, στους κεντρικούς δρόμους Ακαδημίας, Σταδίου κλπ, βλέπω σε κάθε γωνία από δύο τρεις άνδρες κατασταλτικών δυνάμεων. Προφανώς είναι η απάντηση της σημερινής κυβέρνησης στα γεγονότα του προηγουμένου Δεκεμβρίου. Η τελευταία εξέλιξη είναι αυτή η παράταξη των δυνάμεων, διότι ήδη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις υπήρχαν σταθμευμένες κλούβες με άνδρες σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.  Συλλογίζομαι αντί οι Κυβερνήσεις μας να προλάβουν τον βανδαλισμό, τα πετροβολήματα, τις φωτιές και τις μολότωφ δημιουργούν αισθήματα φόβου και κρατικού τσαμπουκά στους νομιμόφρονες, φιλήσυχους πολίτες, λες και οι «νοικοκυραίοι» (είτε με θετική σήμανση είτε με απαξιωτική) είναι ετοιμοι να πάρουν βαριοπούλες και να πετάξουν μολότωφ σε σπασμένες τζαμαρίες και μέσω των ανωνύμων καρτοκινητών τους να σχεδιάσουν εγκληματικές πράξεις.

Δείτε και εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s