Δύο καταδικασθέντες φυλακισμένοι δραπετεύουν από φυλακή της χώρας. Δεν σκάβουν με το κουταλάκι, δεν λιμάρουν με τα χρόνια τα κάγκελα, δεν κάνουν δίαιτα για να αντέξει το βάρος τους η υδρορροή, αλλά στήνουν ολόκληρη επιχείρηση κινηματογραφικού τύπου διαφεύγοντας με ελικόπτερο. Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η δεύτερη, που αποδρούν με τον ίδιο μάλιστα τρόπο.

Η αντίδραση της κυβέρνησης; Να ρίξει τις ευθύνες στα εκτελεστικά όργανα -αυτό δεν μού κάνει εντύπωση, οποιαδήποτε κυβέρνηση μάλλον αυτό θα έκανε- και να αναγγείλει την λήψη μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά και την άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών.

Εάν θα είναι εφαρμόσιμο το μέτρο ή εάν θα αναπτυχθεί μία, προφανώς κερδοφόρα σε σημείο εκμετάλλευσης, μαύρη αγορά δεν το γνωρίζω. Φοβάμαι, όμως, ότι ένα μέτρο αυτό αποτελεί άλλη μια μικρή απειλή για τις ελευθερίες μας. Η κυβέρνηση με το μέτρο αυτά πολύ απλά και ισοπεδωτικά μας θεωρεί όλους ύποπτους τέλεσης εγκλημάτων. Λυπάμαι αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να «βρέχει επί δικαίων και αδίκων» και ακόμα και Αυτός γίνεται αντικείμενο κριτικής για την αδιάκριτή Του αυτή πολιτική. Μία Κυβέρνηση οφείλει να διαχωρίζει και παράλληλα να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα, τόσο των δικαίων, όσο και των αδίκων.

«Θα σε πείραζε να δώσεις το όνομα, εάν είχες καρτοκινητό;» Δεν γνωρίζω, μπορεί και όχι μπορεί και ναι. Ναι θα με πείραζε από την άποψη ότι θεωρούμαι a priori επικίνδυνος. Ναι διότι, όταν και παρά το συγκεκριμένο μέτρο παρουσιαζόταν πάλι ανάλογη εμπλοκή, θα ήταν πολύ πιθανόν η επόμενη ιδέα να περιλαμβάνει και την άρση του απορρήτου των (τηλε)πικοινωνιών κλπ.

Υποθέτω ότι οι εχέφρονες πολίτες συναινούν και απαιτούν από την Κυβέρνηση να προλαμβάνει την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Η συνάινεση, όμως, δεν σημαίνει την υπογραφή λευκής επιταγής, ούτε την αποδοχή μίας λογικής, η οποία στο βάθος χρόνου θα σήμαινε να ζούμε σε διάφανα σπίτια θερμοκήπια, χωρίς ίχνος ιδιωτικότητας, υπό την επίβλεψη του «καλοκάγαθου» Κράτους Μεγάλου Αδελφού.

Advertisements

4 responses »

  1. […] πάλι την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά που συζητείται από το 2005 -ίσως και νωρίτερα- σαν μέτρο προστασίας από την […]

  2. […] του Ντροπαλού στο ιδεατό ερώτημα “Θα σε πείραζε να δώσεις το όνομα, εάν είχες καρτοκινητό…“, η απάντηση […]

  3. Ο/Η ritsmas λέει:

    ειναι πολύ δύσκολο θέμα και δεν ξέρω αν μπορεί να προχωρήσει,. πιστεύω ότι θα το προσβάλουν νομικά…οπότε. Θα μου πεις αυτοί που το σκέφτηκαν, δεν συνυπολογισαν τις συνέπειες; Πάντως ο Μεγάλος Αδελφος γυρω τριγυρω είναι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s