Συζητούσαμε με τον spikon και τον 0to1 πρόσφατα το ζήτημα της φυσικής του Αη Βασίλη. Τα γνωρίζετε: εάν ο Rudolph είναι αρσενικός ή θηλυκός, με τί ταχύτητα πρέπει να κινούνται οι τάρανδοι και το έλκηθρο, και κατά πόσο αυτό επηρεάζει την μάζα τους, την ταχύτητα κινήσεων μεταξύ παρκαρίσματος του ελκήθρου, μοιράσματος των δώρων και βρώσης των γλυκισμάτων, επιστροφής και ξεκίνημα για το επόμενο σπίτι κλπ

Τούς έθεσα τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  1. Είναι πιθανόν να μην λαμβάνουν όλα τα παιδιά δώρα, καθώς κάποια είναι είτε άτακτα, είτε ετερόθρησκα. Ας δεχτούμε, όμως, ότι παίρνουν όλα ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και συμπεριφοράς.
  2. Τα δώρα δεν τα μοιράζει μόνο ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης τα μοιράζει στην Ελλάδα, ο Pere Noel στην Γαλλία, το παιδί-Χριστός στην Γερμανία, η Μπεφάνα στην Ιταλία, ο Παγωμένος-Παππούς στην Ρωσσία κλπ. Συνεπως, όχι ότι δεν έχει τις δυσκολίες της, αλλά η αποστολή κατανομής των δώρων μοιράζεται.
  3. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ισοκατανομή. Ο Άγιος Βασίλης έχει να επισκεφθεί τα λιγότερα παιδιά από όλους. Ο Pere Noel  με την Μπεφάνα, πρέπει να μην αλληλοαδικούνται.  Τα μεγέθη αλλάζουν στην περίπτωση του παιδιού-Χριστού για να γίνουν σχεδόν δυσθεώρητα σε αυτά του Παγωμένου-Παππού.

Καλή και ευτυχισμένη νέα χρονιά!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s