….είναι κάποιες φορές τραγικές.

 

Υποθέτω ότι οι πέν τα πληκτρολόγια θα έχουν πιάσει φωτιά και θα έχουν δημιουργηθεί άπειρα γκρουπάκια και υπογκρουπάκια σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων θα ζητούν «να χυθεί άπλετο φως» (μπα αυτό μοιάζει πολύ κυβερνητικογραφειοκρατικό) «να μην υπάρξει συγκάλυψη» (πολύ αστικόμπουρζουάδικη) «να μην υπάρξει κουκούλωμα».

Ορθόν, αλλά με ποιά νομιμοποίηση απαιτούμε κάτι τέτοιο; Όταν κουκουλώνουμε τα πράγματα και δεν πληρώνουμε την κλήση για παράνομο παρκάρισμα; Μήπως, όταν «έλα, μωρέ!» κουκουλώνεται ότι χτίσαμε το αυθαιρετάκι μας (από χαμόσπιτο μέχρι έπαυλη) ; Μήπως όταν δεν υπάρχει καμία συνέπεια, όταν είμαστε σατραπίσκοι ανθυποποϋπάλληλοι και οι πειθαρχικοί έλεγχοι υπάρχουν κατ’ όνομα και έμποροι αθλίων προϊόντων και τα πρόστιμα είναι για το θεαθήναι; Μήπως όταν αλληλεγγύη σημαίνει ότι ακρίτως υστηρίζουμε «τους δικούς μας», ό,τι και να έχουν κάνει και να παρασύρουμε την συζήτηση σε απρόσωπες νεφελολογίες «περί μεμονωμένων περιστατικών και ότι το σύνολο του κλάδου…»

Βλέπετε, όμως, ο σεβασμός στους θεσμούς, στην προβλεπτικότητα του δικαίου και όχι στην ad hoc παρερμηνεία είναι για τους Κουτόφραγκους. Εμείς έχουμε βρει το πραγματικό νόημα, όταν οι άλλοι δεν ξέρουν να ζουν. Είναι πιο περιπετειώδες, εξάλλου.

Παρ’ όλ’ αυτά είμαι λίγο αισιόδοξος και πιστεύω, ότι παρά τις δυσλειτουργίες η Δημοκρατία μας δουλεύει. Για αυτό, εάν και όταν είναι δεν θα φύγουν νύχτα, αλλά θα τους διώξουμε μέρα εμείς με την ψήφο μας. Αυτό, που πρέπει να φύγει είναι η νοοτροπία του ωχαδερφισμού, της ανευθυνότητας και του μη-σεβασμού στους θεσμούς. Μόνο έτσι η Δημοκρατία μας θα γίνει πιο λειτουργική, η κοινωνία μας δεν θα είναι άδικη και αυθαίρετη και θα ελαχιστοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες τραγικών συνεπειών.

Advertisements

One response »

 1. Ο/Η Charoulita λέει:

  Σε ένα από τα γκρουπ του Facebook γράφτηκε το ακόλουθο σχόλιο από ένα κύριο που από το όνομά του φαίνεται ότι μάλλον δεν είναι Έλληνας, δε διορθώνω κάποια συντακτικά ή ορθογραφικά γιατί καμμία σημασία δεν έχουν… Επίσης δεν παίρνω πολιτική θέση απλά το αναφέρω γιατί μάλλον δεν έχει άδικο στο πως αντιλαμβάνεται την ελληνική πραγματικότητα κατά τη δική μου γνώμη πάντα.

  «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγωνός και είναι κρίμα που το ελληνικό κράτος ακόμα δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία του. Ακόμα αφήνει ανεκπεδευμένους αστυνομούς στους δρόμους. Κρίμα που αυτός ο αστυνομός δεν είναι επαγγελματίας.

  Κατδικώ όμως και τον βιαιό τρόπο των διθέν αναρχικών.

  Σε καμέια περίπτωσει μπορεί κάνεις να έχει επιτυχία με την βία!

  Και το άλλο ερωτήμα είναι γιατί οι Έλληνες ακόμα παραπονιούνται αφού οι ιδιοί ψηφίζουν με το ρουσφέτι;

  Τίποτα δεν καταλάβαν;

  Όλο παρπόνα ακουώ από Έλληνες για την χώρα τους. Οι ιδιοί ομως την διαμορφώσαν αυτή την χώρα! Αδιαφορούν για το παν. Το εδνιαφέρον τους για το κοινό τελειώνει στην πόρτα το σπιτιού τους.

  Δεν φταίει μόνο αυτός ο αστυνομός! Φταίνε όλοι που κάθε εκλογές ψηφίζουν η ΠΑΣΟΚ η Παλέα Δημοκρατία. Την ίδια γεύση έχουν τα δύο κόματα!

  Περύσι σκοτώσατε τα δάση, φέτος και τα παιδιά…

  Που θα φτάσει αυτή η καταστάση;

  Συλλυπητήρια στους γόνεις του παιδιού…»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s