Περασμένα μεσάνυχτα και εγώ παλεύω από σελίδα σε σελίδα του Διαδικτύου προσπαθώντας να καταλάβω, εάν η ιστορία με την εγκατάσταση του Guillermo «Habacuc» Vargas -όπου ένα ημιθανές σκυλί, δέθηκε και αφέθηκε να πεθάνει εγγύτατα σε σκυλοτροφή- είναι αληθινή ή κακόγουστος διαδικτυακός θρύλος.
Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, εάν και μια πιο ψύχραιμη και ευκταία εκδοχή είναι η υπόθεση να είναι ψευδής. Η εκδοχή ότι ο σκύλος όντως πέθανε κυκλοφορεί σε blogs και e-mails. Γίνεται παραπομπή σε σελίδα του/»σελίδα του» για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει. Επιπλέον υπάρχει μπέρδεμα και με την ηλικία του καλλιτέχνη, κάτι που αδυνατίζει το κύρος αυτής της πλευράς. Ιστοσελίδες σκεπτικισμού ή ξεσκεπάσματος φαρσών κλπ από την άλλη είναι σκεπτικές (εδώ και εδώ). Κάνω αναζήτηση και σε μεγάλες εφημερίδες και δεν μπορώ να βρω σχεδόν τίποτα. Με την βία βρήκα κάτι σαν και αυτό, αλλά δεν γνωρίζω Ισπανικά για να το αξιολογήσω. Η μόνη αξιόπιστη αναφορά, που βρίσκω είναι αυτή εδώ. Η τύχη της γάτας του Σραίντιγκερ φαίνεται να είναι ευκολότερη να προσδιορισθεί από την τύχη του σκύλου αυτού.
Με αφορμή αυτήν την ιστορία, έχει ανοιχθεί ένα βιβλίο ψηφιακών υπογραφών, όπου πολλοί υπέγραψαν, ώστε ο καλλιτέχνης να μην εκπροσωπήσει την χώρα του σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό. Πολλοί έχουν υπογράψει και δεν μπορώ να τους κατακρίνω ακόμα και στην περίπτωση, που η υπόθεση αποδειχθεί όντως φάρσα.
Δεν μπορώ, όμως, επ’ ουδενί να δικαιολογήσω αυτούς, που αναφέρονται υβριστικά και απειλούν τον καλλιτέχνη.

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η An-Lu λέει:

    Όντως, κι εγώ διατηρώ επιφυλάξεις για το όλο θέμα, παρόλα αυτά υπέγραψα το petition…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s