Μια δυσάρεστη έκπληξη αναμένει τους επισκέπτες της σελίδας του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Ο αναγνώστης ενημερώνεται ότι αυτές αποκλείονται από το ΕΣΠΑ 2009-2013, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν περαιτέρω την δράση τους και ενδεχομένως και να κάνουν και roll back σε ό,τι έχουν επιτύχει μέχρι τώρα.
Ευχής έργον είναι οι αρμόδιοι φορείς να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να συμπεριλάβουν και τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες στο πρόγραμμα, ή να βρεθεί μία ικανή εναλλακτική, που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνέχεια και εξέλιξη της λειτουργίας του.
Ενδεχομένως, πέρα από την έκκληση για αναθεώρηση της απόφασης καλό θα είναι να σκεφτούμε την προοπτική να συμβάλλουμε-πέραν του κράτους- και εμείς οι πολίτες στην λειτουργία των βιβλιοθηκών, οι οποίες δεν πρέπει να παραμένουν «κλειστές» μόνο για τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς, αλλά να είναι «ανοιχτές» για οποιονδήποτε φιλομαθή και φιλέρευνο πολίτη. Ευτυχώς, η ψηφιοποίηση του περιεχομένου κλπ κάνει τις βιβλιοθήκες ανοιχτότερες από ποτέ και είναι κρίμα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την υπερταχεία της γνώσης.
Ίσως ένα σύστημα συνδρομών, στο οποίο οι φοιτητές θα έχουν έκπτωση, να βοηθούσε. Φυσικά και οι κανονικές συνδρομές θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος, που θα μπρούσαν να ανταποκριθούν, όσοι ενδιαφέρονται. Υψηλότερη συνδρομή θα μπορούσαν να έχουν οι βιομηχανίες, τα ΜΜΕ κλπ.

Δείτε

Δείτε

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η Kourtgeo λέει:

    Μα τι να κάνουμε!!Ποιος αλλώστε χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες?χμμμμ Ελλάδα σου λέει ο άλλος!! χώρα του πολιτισμού!!!Ας γελάσουμε όλοι μάζι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s