Η συζήτηση κυλά ευχάριστα, ομαλά και αβίαστα, όταν ξαφνικά ο συνομιλητής σου ξεκινά να λέει κάτι, του οποίου τις λογικές συνέπειες μάλλον δεν είχε φαντασθεί. Και τότε σπεύδεις- άτσαλα- να τον κόψεις, να ξεστρατίσεις την συζήτηση φέρνοντας τόσο σε εσένα, όσο και στον άλλο μία περίεργη αμηχανία. Δεν ήταν κάτι, που είχε σχεδιάσει, δεν ήθελε να σε φέρει σε αμηχανία. Aντιθέτως, ήσουν εσύ με την συμπεριφορά σου, που έφερες την αμηχανία και έκοψες τον αυθορμητισμό.
Στο κάτω κάτω μπορεί και να μην εννοούσε αυτό που νόμιζες ότι εννοεί, αλλά κάτι διαφορετικό, κάτι απόλυτα απλό χωρίς ασυνείδητα κρυμμένα νοήματα.

Advertisements

8 responses »

 1. Ο/Η coolplatanos λέει:

  Καλημέρα! Συμβαίνουν αυτά. Διότι εκτός από συνειδητές συμπεριφορές έχουμε και τις ασυνείδητες και από τις δύο πλευρές όπου υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο επικοινωνίας και άλλοτε υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα, άλλοτε όχι. Ομως ίσως κάτι που είπε ο πομπός χτύπησε «ευαίσθητο» σημείο του δέκτη. Και εξαρτάται τι εννοείς με τις λογικές συνέπειες. Είναι αρκετά απροσδιόριστο το πλαίσιο επικοινωνίας όπως το μεταφέρεις. Πάντως σίγουρα συχνά μιλάμε «άλλη γλώσσα» και κάπου χανόμαστε όλοι μας. Μάλιστα έχω παρατηρήσει το εξής: Ενώ κάποιες φορές η συζήτηση ρέει αβίαστα, έστω και αν επιφανειακά φαίνεται να μην έχει καμία λογική δομή και άλλοτε ενώ επιχειρείς να συζητήσεις λογικά είναι αδύνατον να συνεννοηθείς με τον ίδιο άνθρωπο.

 2. Ο/Η anlu λέει:

  Πειράζει που δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ;

 3. Ο/Η Ντροπαλός λέει:

  @coolplatanos
  Καλησπέρα,
  Η αναφορά στις «λογικές συνέπειες» δεν σημαίνει ότι υπήρχε σουρρεαλιστική συζήτηση και πρόβλημα (γενικότερης) αποκωδικοποίησης.
  Πάντως, συμφωνώ και εγώ ότι πολλές φορές αδυνατεί κανείς να συνεννοηθεί με τον συνομιλητή του. Αυτό δεν συνέβη. Έτσι, με αφορμή την δημοσίευσή μου επεκτείνατε το σχόλιο σε κάτι που όντως συμβαίνει πάμπολλες φορές.
  @anlu
  Καλησπέρα,
  Yπάρχει και η άλλη οπτική, ότι εγώ δεν εκφράστηκα καλά!
  Άλλοι μπλογκερ θα είχαν γράψει είτε μικρό λογοτέχνημα είτε φιλοσοφικό δοκίμιο!

 4. Ο/Η Ντροπαλός λέει:

  @anisixos
  Καλησπέρα,
  Εάν κλείνατε τον υπολογιστή και πηγαίνατε μια βόλτα;…

 5. Ο/Η adamo λέει:

  Χμ… Νομίζω κάποιος χρειάζεται προπόνηση στο coaching των συζητήσεων, ή αν δεν μπορεί, να μένει cool παρόλη την αμηχανία που μπορεί να προκαλείται.

  Συμβαίνουν αυτά.

 6. Ο/Η adamo λέει:

  @Ντροπαλός:
  Εννοώ πως μπορείς να κατευθύνεις τη συζήτηση έτσι ώστε να αποφεύγονται τα «αμήχανα» σημεία. Θέλει προπόνηση σε δύο πράγματα:

  1. Πως να κατευθύνεις τη συζήτηση έτσι ώστε να αποφεύγονται
  2. Πως να διατηρείς «a certain level of coolness» όταν δεν αποφεύγονται, οπότε και δρας αποσυμπιεστικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s