Εάν επαναληφθεί κάποιες φορές ακόμα το φαινόμενο θα καταστεί παράδοση και οι μελλοντικοί λαογράφοι, κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι κλπ θα γράφουν διατριβές επί διατριβών πάνω στο συγκεκριμένο φαινόμενο.
Ποιό είναι το φαινόμενο αυτό; Ας το σπάσω σε μικρά βήματα!
1) Οργανώνεται κάποια (εικαστική) έκθεση.
2) Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκεται το έργο Χ του Ψ καλλιτέχνη.
3) Τα ΜΜΕ βγάζουν θέμα περί «αγανακτισμένων πολιτών με το Χ έργο του Ψ καλλιτέχνη»
4) Κάποιος «επώνυμος» δηλώνει στα ΜΜΕ σοκαρισμένος και αναλαμβάνει δράση καταγγέλοντας στις Αρχές το έργο.
5) Το έργο κατεβαίνει: είτε από το εκτελεστικό μέρος των Αρχών (και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν και συλλήψεις ή απόπειρες για, είτε το κατεβάζουν οι ίδιοι οι επιμελητές ή και ο καλλιτέχνης για τα ησυχότερα.
Πριν να συνεχίσω λίγα σχόλια σχετικά με τα σημεία 4 και 3. Θα αρχίσω με το 4. Μα μόνο οι «επώνυμοι» έχουν επώνυμο; Στο 3 τώρα: Δεν γνωρίζω κατά πόσο τα ΜΜΕ κάνουν ρεπορτάζ για τους αγανακτισμένους πολίτες ή εάν τους δημιουργούν τα ίδια ώστε να γεμίζει η ύλη τους.
Η τελευταία φορά, όπου δημιουργήθηκε «σάλος» με έργο τέχνης ήταν περίπου στις αρχές του μήνα με την συμμετοχή έργου της κ. Εύας Στεφανή στην εικαστική έκθεση art athina. Δυστυχώς δεν επισκέφθηκα την έκθεση και συνεπώς ούτε είδα το έργο. Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι το έργο έδειχνε μια γυναίκα να αυνανίζεται, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Υπάρχουν και παραλλαγές: ότι το βίντεο δείχνει άνδρα αντί για γυναίκα ή ότι το βίντεο δεν αποτελείτο μόνο από την συγκεκριμένη απεικόνιση και ηχητική επένδυση, αλλά πως αυτή ήταν μία «σκηνή» του όλου έργου.
Για άλλη μια φορά ακολουθώντας την εμπαθητική μέθοδο θα προσπαθήσω να μπω στον νου και στις πράξεις του αρχετυπικού Ελληναρά.
Ο Ελληναράς θα σοκαρίσθηκε μαθαίνοντας παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων για το άσεμνο έργο. Θα έγινε και αυτός «αγανακτισμένος πολίτης». «Δεν υπάρχει τέχνη!», «Πού πάει το έθνος!» κλπ θα σκέφθηκε και ενδεχομένως θα είπε.
Μετά αποφάσισε να πιάσει την εφημερίδα η Κίτρινη Γαλιάντρα για να την ξεφυλλίσει λιγάκι. Την έψαχνε από το πρωί να την αγοράσει καθώς έδινε ως δώρο dvd με την ταινία «Καυτές αγρότισσες σκυμμένες στα χωράφια». Άξιζε το ένα ευρώ που έδωσε σκέφτηκε. Καλές φαίνονται οι πρωταγωνίστριες, όπως φαίνονται οι φωτογραφίες τους στην κορυφή της εφημερίδας. Το μάτι του έτρεξε γρήγορα στο κάτω μέρος της εφημερίδας, εκεί που αναφέρονται οι προσφορές του επόμενου φύλλου. Μπα, δεν θα το αγόραζε. Το dvd «Η Σεξγλυφατ και οι χίλιες και μια νύχτες ηδονής» το είχε ήδη στην συλλογή του. Συνεπώς, το να πάρει το επόμενο φύλλο θα ήταν περιττό έξοδο. Αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εφημερίδα. Το κύριο θέμα έγραφε:

Σοκ!

Ευκολότερο για έναν 12χρονο να έχει πρόσβαση σε πορνογραφήματα από ένα βιβλίο. Πού πάει η κοινωνία μας;

Μήπως αυτήν την σχιζοφρένεια μερίδας του τύπου και ταυτόχρονα την υποκρισία πολλών ηθικιζόντων ήταν που ήθελε να καταγγείλει-μεταξύ άλλων- και με καλλιτεχνικό τρόπο η κ. Στεφανή;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s