Το είχα ακούσει, όταν έπαιζε στην τηλεόραση, αλλά δεν το βρήκα στην ιστοσελίδα του κ. Κακλαμάνη, όταν πήγα σε αυτήν και έψαξα. Αναφορά κάνει σήμερα, πάντως, ο κ. Μανδραβέλης στις Απογραφές που δημοσιεύονται στην Καθημερινη. Αναφέρομαι στη πρόταση που διατύπωσε ώστε χορηγοί να χρηματοδοτήσουν την αγορά και την κατεδάφιση πολυκατοικιών ώστε να δημιουργηθούν πάρκα.
Σε προηγούμενό μου ποστ, τις 24ης Μαρτίου (η πόλη μας) είχα κάνει αναφορά σε δυνατότητα δημιουργίας δημοσίων πάρκων μεν, ιδιωτικής ιδιοκτησίας δε, ώστε να υπάρχει κίνητρο αξιοποίησης των οικοπέδων, περα από την ανέγερση κτισμάτων. Η πρόταση, βέβαια, αυτή δεν ταυτίζεται με του κυρίου Κακλαμάνη, αλλά έχει κάποια ομοιότητα: ότι κέρδος (και υλικό τέτοιο) δεν προέρχεται μόνο από τα κτήρια, αλλά και από το πράσινο (είτε είναι οι χορηγίες και η διαφήμιση που δημιουργεί το όνομα, είτε το εισιτήριο εισόδου) και πώς με ένα κατάλληλο πλαίσιο μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου, που τόσο τους έχουμε ανάγκη στην πόλη μας.
Αυτό με κάνει να σκέφτομαι, μήπως ο κ. Κακλαμάνης διαβάζει αυτό το μπλογκ; Εάν συμβαίνει αυτό -και δεν είναι σύμπτωση- αφ’ ενός με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος αλλά αφ’ ετέρου και λίγο περίεργα, διότι εάν και το μπλογκ είναι στην δημόσια σφαίρα είναι κάπως άϋλο, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι μπορεί να συνδεθεί με προτάσεις πολιτικής.
Από την άλλη, ίσως να είναι ένα δείγμα -και προφανώς θα υπάρχουν και ισχυρότερα προερχόμενα από ταλαντούχους μπλόγκερς- ότι το μπλογκάρισμα αποτελεί μέσο πολιτικής έκφρασης, πολιτικού διαλόγου πολιτών-κοινωνίας-πολιτικών και ισχυροποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s