Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα έληξε. Δεν γνωρίζω ούτε εάν είχαν δίκιο ή άδικο και πόσο είτε αυτοί, είτε το υπουργείο, το εάν υπάρχουν και εντός του επαγγελματικού τους κλάδου διαφοροποιήσεις, το εάν οι «μονιμάδες» κάθονται και οι συμβασιούχοι κάνουν την δουλειά, εάν όλοι δουλεύουν, και συνεπώς η προηγούμενη θέση είναι ψευδής, εάν η καθαριότητα από τομέα σε τομέα, από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό έχει διαφορές. Εάν μπορώ να πω κάτι, και αυτό είναι άποψή μου, είναι ότι δεν το θεωρώ έντιμο να βρίσκονται οι κάτοικοι υπό ομηρεία.
Σχετικά με τους κατοίκους τώρα. Προφανώς, ο τρόπος ζωής μας δεν άλλαξε. Εννοώ ότι δεν φάγαμε λιγότερο, ώστε να δημιουργήσουμε λιγότερα απορίμματα, δεν γίναμε σκεπτικοί στο να αντικαταστήσουμε κάποιο προϊόν με κάποιο καινούργιο, αναβάλοντας την δημιουργία ενός επιπλεόν απορίμματος. Η σακκούλα γέμιζε κάθε βράδυ και εμείς την κατεβάζαμε, με αποτέλεσμα ο λόφος να αυξάνεται.
Κανονικά, ισχυρίζονται κάποιοι, θα έπρεπε να τα κρατάμε στα μπαλκόνια μας, μέχρι να λήξει η απεργία. Βέβαια, θα έπρεπε να τα έχουμε και στις ειδικές σακκούλες για απορίμματα και όχι στις σακκούλες του σούπερμάρκετ ή της λαϊκής, που συνήθως τα βάζουμε, που είναι παντελώς ακατάλληλες σε κάθε περίπτωση. Έστω από συνήθεια, έστω ότι έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι πρέπει να τα κρατάμε, εμείς τα κατεβάζουμε. Σύμφωνοι δεν είναι ότι καλύτερο
να έχεις στο σπίτι σου τις μυρωδιές από τις σαπισμένες πατατόφλουδες, το μισοφαγωμένο μαρούλι κλπ και φυσικά τον κίνδυνο κάποιας μόλυνσης.
Όμως, αυτό το σπασμένο τραπέζι, αυτό το παιδικό κρεββάτι- το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα μεγαλύτερο- ετούτο το στρώμα, το οποίο στον φόβο μας το αντικαταστήσαμε με καινούριο, γιατί τα κατεβάσαμε αυτές τις ημέρες της απεργίας; Γιατί δεν περιμέναμε να τελειώσει, αλλά προσθέσαμε επιπλεόν όγκο αποριμμάτων;
Τέλος γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά τα απορίμματα, είτε ανακυκλώνονται, είτε χρειάζονται ειδική ειδοποίηση για την διαχείρισή τους ;(ένα στρώμα πχ δεν χωρά στον μύλο του σκουπιδιάρικου).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s